Kuchnia

Śniadania i kolacje podajemy w formie bufetu. Serwujemy dania wg tradycyjnych polsko-litewskich przepisów.
Przygotowujemy: potrawy z mięsa, ryb (z porannego połowu), duży wybór surówek, kartacze, kiszkę ziemniaczaną, pierogi z kapustą i grzybami, zupę grzybową, sękacz, pyszne desery.

Nasza kuchnia
Nasza kuchnia

Grzyby z naszych lasów

Polecamy wiejskie sery i wędliny przygotowane wg receptury miejscowych gospodyń, które także proponują:

  • nabiał,
  • powidła,
  • miód z pobliskich pasiek,
  • grzyby zebrane w okolicznych lasach
  • warzywa i owoce z własnych ogródków i sadów.

Polecamy też domowy chleb wypiekany na liściach tataraku według przepisu naszych babć, podawany ze świeżym wiejskim masłem – ma niepowtarzalny smak.

W lecie organizujemy wieczorami spotkania przy ognisku. Proponujemy potrawy z grilla, smażenie grzybów na prawdziwej cygańskiej patelni, gotowanie raków, pieczenie kiełbasek na patyku.

Nasza kuchnia

Nasza kuchnia

Nasza kuchnia